Širi izbor za nagradu „Dušan Vasiljev“

Poznat širi izbor naslova za nagradu „Dušan Vasiljev“

KIKINDA – Žiri za dodelu Nagrade „Dušan Vasiljev“ doneo je odluku o širem izboru naslova za tu Nagradu, koju grad Kikinda tradicionalno dodeljuje za najbolju knjigu na srpskom jeziku.
Na konkurs je pristiglo ukupno 124 naslova, žiri u sastavu: Radovan Vlahović, predsednik, dr Zoran Đerić, potpredsednik i Đorđe Pisarev, član izabrao je 19 naslova za širi izbor, dok će 22. marta objaviti i uži izbor od tri naslova, kako bi na kraju proglasio najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini.

U širi izbor ušli su sledeći naslovi: Ana Marija Grbić: Mrtvi na dodir; Biljana Milovanović Živak: Ti, međutim; Bojan Vasić: Vlastelinstva; Vladimir Kecmanović: Kad đavoli polete; Vladimir Kopicl: Paklena putarina; Vladimir Petrović: Kako postajemo ono što smo postali; Gojko Božović: Biografije i ožiljci; Goran Marković: Doktor D;Goran Petrović: Ikonostas; Goran Petrović: Papir; Dejan Simonović: Sotona u soliteru; Dragica Stojanović: Gluvonema; Mirjana Novaković: Mir i mir; Saša Radojčić: Dečak sa Fanara; Selimir Radulović: U carstvu vetrova aramejskih; Slobodan Ristović: Žižljevina; Snežana Nikolić: O čemu šumovi prenose različite istineŽ; Sunčica Denić: Pisma Tuliju; Teodor Lorenčić: U tišinama ljubavi;

Podsećamo, prošlogodišnji dobitnik Nagrade „Dušan Vasiljev“ je Lazar Pavlović, kojem je priznanje pripalo za zbirku priča „Priče o Adamu“.

Nagradu „Dušan Vasiljev“ dodeljuje grad Kikinda, u znak sećanja na velikog pesnika ekspresionizma.

Izvor: RTV

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail