Nastrana logika

Diljem planete (čast malobrojnim izuzecima) na delu je nastrana logika: zaustavlja se život da bi se spasavali životi. Način na koji se borimo sa korona virusom nanosi daleko veće psihološke, društvene, ekonomske i političke štete od onih koje bi virus mogao da počini.

Virus je pobedio. Razotkrio je suštitnsku nedostatnost naše naduvene medicine. Razotkrio je nedovoljnost naših zdravstvenih sistema, žalosno bespomoćnih kada se suoče sa iole ozbiljnijom pretnjom. Do kraja je ogolio histeričnu i lešinarsku prirodu naših medija. Pokazao je koliko su naša društva slaba, politički sistemi krivo postavljeni, političari-mešetari jadni.

Da, virus je pobedio. Gurnuće snažno naša društva ka mediko-fašizmu u kome će se ljudska prava gaziti, slobode oduzimati, ljudi proganjati, zatvarati, uhoditi, nadzirati, kažnjavati, ne u ime ideologije, vere, nacije, rase, klase, već u ime “javnog zdravlja”.

Mediko-fašizam će, u ovom ili onom vidu, biti rasprostranjen širom planete iako neće svuda biti podjednako brutalan. U zemljama sa kolonijalnom upravom će biti najsuroviji.

U dane vanrednog stanja smo dobili tek predujam kako bi to ovde moglo da izgleda.

Korona virus je nekima legao kao kec na desetku. I neće propustiti priliku da se okoriste njegovim učincima.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail